Terengganu Darul Iman

Istana Maziah  Pulau Kapas  Tasik Kenyir  Masjid Kristal  Muzium Terengganu  Pasar Besar Payang  Pulau Perhentian  Pulau Redang  Masjid Terapung

Destinasi Pilihan - Pantai Teluk Bidara

Destinasi Pilihan untuk artikel kali ini ialah Pantai Teluk Bidara. Untuk makluman sahabat pengunjung sekalian, Pantai Teluk Bidara merupakan pantai yang tercantik di Pantai Timur. Air laut yang jernih akan menyambut kedatangan anda ke pantai ini.

Dari pantai ini anda akan dapat melihat pulau-pulau seperti Pulau Tenggol & Pulau Nyireh dimana ianya menjadi lokasi pilihan untuk mereka yang gemarkan aktiviti skuba. Pantai Teluk Bidara ini terletak di Daerah Dungun dan mengambil masa kira-kira 1 jam perjalan dari Kuala Terengganu.

Disini disediakan kemudahan untuk aktiviti riadah dan yang penting, di pantai ini disediakan pondok yang tinggi untuk memberi peluang kepada pengunjung untuk melihat keindahan alam ini.

Pengunjung boleh datang kesini nersama keluarga & rakan untuk berkelah atau beriadah. Saya pasti anda akan berasa tenang disini. Lupakan seketika kesibukkan kota dan bandar,rehatkan minda tenangkan jiwa di Pantai Teluk Bidara....

Selamat Beriadah !!

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails